Drie bijzondere studiedagen voor organisten in 2017

Ook in het voorjaar van 2017 heeft de KSSG Haarlem-Amsterdam weer een bijzonder aanbod van studie- en contactdagen voor organisten: drie fraaie orgels, drie gerenommeerde docenten en drie boeiende onderwerpen!

Zaterdag 11 maart, O.L.V. Geboortekerk in Uitgeest:
Docent Geerten Liefting (1e-prijswinnaar Haarlems Improvisatieconcours 2016) zal de aanwezigen uitleggen hoe een eenvoudige improvisatie gemaakt kan worden.
Daarnaast is het voor alle deelnemers mogelijk om ook zelf meegebracht repertoire te spelen op het in 2016 gerestaureerde Adema-orgel uit 1898.

Zaterdag 22 april, Sint-Laurentiuskerk te Alkmaar:
De uit Letland afkomstige organiste Una Cintina zal de aanwezigen informeren over de orgelliteratuur uit de Baltische staten.
Daarnaast is het voor alle deelnemers mogelijk om ook zelf meegebracht repertoire te spelen op het in 2016 gerestaureerde Pels-orgel uit 1950.

Zaterdag 17 juni, Grote Kerk in Oosthuizen.
In deze kerk staat het wereldberoemde orgel uit de 15e/16e eeuw. De Italiaans-Nederlandse organist Matteo Imbruno zal de aanwezigen vertellen over de Italiaanse orgelcultuur en daarbij repertoire aanreiken dat geschikt is voor amateurorganisten.
Uiteraard is er ook op deze dag gelegenheid om het orgel te bespelen.

Meer informatie in de folder (pdf).

folder-studie-en-contactdagen-organisten-2017