Medaille bijzondere verdiensten voor Dhr. van Haaster

Op zaterdag 1 december de eerste advent, sprak hij in rijm, pastoor van Lent.

Vol lof over het koor, de dirigent en zijn vertrek.
Dhr. van Haaster, Harry voor de koorleden, heeft het gregoriaans koor in 2001 in Hoofddorp opgericht en heeft al die jaren belangeloos gedirigeerd. Zijn kennis van het gregoriaans is hem als 8-jarig koorknaapje met de paplepel ingegeven. In de Oorlogswinter (1944-1945) waren in zijn toenmalige woonplaats, Rijswijk, bijna elke dag een of meerdere uitvaarten natuurlijk in het Latijn. Muziek stond in het gezin van Haaster centraal en viool- en pianolessen stonden jaren op het programma. De parochie in Hoofddorp was blij met de terugkeer van de Schola Cantorum. Maar nu na 17 jaar vindt Dhr. van Haaster het tijd om de baton door te geven aan de volgende generatie. Voor al zijn inzet om de gregoriaanse muziek nieuw leven in te blazen heeft de KssG H-A ingestemd Dhr. van Haaster te decoreren met een medaille voor bijzondere verdiensten.

Zichtbaar trots en ontroerd nam hij de decoratie in ontvangst. Hij fluisterde ons bestuurslid toe: “Dit had ik helemaal niet verwacht, ik ben er echt trots op!”

De schola kan tot ieders opluchting hun prachtige zang en jarenlange inzet voortzetten met een nieuwe dirigent. Vincent Bouwens al jaren koorlid van de Schola neemt het met plezier over van Dhr. van Haaster. Hij zal het werk in de geest van Dhr. van Haaster voortzetten. U zult ze horen, zingend met halve stem! De ene helft voor het zingen, de andere om te luisteren.

De KssG H-A wenst Dhr. van Haaster alle goeds.