Orgelserie in kathedraal

Dit jaar zal in de kathedrale basiliek Sint Bavo (ook wel de Nieuwe Bavo genoemd) de 44e serie orgelconcerten plaatsvinden. De reeks wekelijkse concerten start op 6 mei, en wordt voortgezet  t/m 30 september. Deze concertserie wordt georganiseerd rond het monumentale Willibrordusorgel. De concerten beginnen om 15:00 uur (- met uitzondering van de concerten op 19 mei en 17 juni die om 20:15 uur beginnen – ) en duren ongeveer één uur. Adres: Leidsevaart 46, Haarlem (ingang Bisschop Bottemanneplein).

Dit jaar zijn er twee thema’s:

  • Hendrik Andriessen (1892-1981) en Albert de Klerk (1917 – 1998):Twee Haarlemse orgelmeester die hun stempel hebben gedrukt op het (kerk)muzikale muziekleven in ons land.
  • Het Lutherkoraal als inspiratiebron:
    In het jaar waarin 500 jaar Reformatie wordt herdacht, besteden we aandacht aan de teksten en melodieën die Martin Luther schiep om de gewone gelovige zijn geloof te laten bezingen.

De serie is gratis toegankelijk (met uitzondering van de concerten op 19 mei en 2 september), wel wordt aan de uitgang een genereuze vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het gehele programma is te vinden op http://www.rkbavo.nl/categorie/concerten/