Willem de Boer plotseling overleden

Ons bereikte het droeve bericht dat de mede-oprichter van Code-Music, Willem de Boer, zaterdag 30 juni 2018 plotseling is overleden.
Willem heeft zich jarenlang ingezet voor de jongerenkoren in rooms-katholiek Nederland. Als directeur van de KCL (Katholieke Centra voor Levensvorming, sinds 1977), later bij LSJ (Landelijk Steunpunt Jongerenkoren) en ResponZ, de voorloper van Code-Music.

Hij liet schrijven, en schreef zelf ook liederen, zoals ‘Zo is God’ en ‘Breng mij over grenzen’.
In 1989 was Willem betrokken bij de organisatie van het eerste Nationale Korenfestival in Rijsbergen en zat hij in de jury.
Willem was de trekker van het vernieuwende project ‘Adem en Hartslag’ (1992), Liturgische liederen voor jongerenkoor gecomponeerd door popmusici met onder meer ‘Vuur van de Enige’ en ‘Om het geheim’.

KCL/LSJ werd ResponZ in 2001, de op één na grootste jeugdorganisatie in Nederland. Toen ResponZ werd wegbezuinigd, richtten Willem en Albert Arens meteen de Stichting Code-X op, met de afdelingen Music, International en Projects. Willem ontwikkelde vrijwilligersprojecten voor onder meer weeskinderen in China. In 2009 schreven zij samen het project ‘Tools for Community Development’ waarvoor Albert een jaar naar Suriname ging om een Kathedrale Koorschool op te richten. Willem bleef ook na dat jaar het werk in Suriname voluit ondersteunen.

De betekenis van Willem voor de jongerenkoren in Nederland is groot. Het bestuur van Code-Music gedenkt hem in dankbaarheid en zullen zijn inzet en gedrevenheid missen.

 

In memoriam en meer informatie kunt u lezen op Code Music