Nathalie uit Almere krijgt eerste kinderkoormedaille tijdens kinderkorenfestival

Acht kinderkoren (waarvan drie uit Hilversum, de overige koren uit Almere, Beverwijk, Diemen, Katwijk en Leimuiden) waren zaterdag 25 maart bij elkaar in de O.L.Vrouwekerk in Hilversum. Er werd o.l.v. Jan Maarten Koeman en Bert Stolwijk veel samen gezongen uit de zangbundel ‘Kom en zing!’. Zo werd begonnen met het Magnificat van Taizé – het was immers de feestdag van Maria Boodschap! – en ook werd er toegezongen naar Palmzondag en Pasen. Maar ook was er voor alle koren gelegenheid om zelf twee of drie liederen te zingen. Hoewel de meeste koren niet zo groot waren, bleken ze toch in staat om een goede klank te produceren en zongen ze met veel enthousiasme een afwisselend repertoire. Er was geen sprake van een competitie, maar om de koren toch te stimuleren tot een goede prestatie werden de optredens beoordeeld door een jury. Later deze week krijgen de dirigenten een beoordelingsrapport thuisgestuurd.

Een bijzonder moment was op deze middag de uitreiking van de allereerste medaille voor trouwe kinderkoorleden. Nathalie van ‘Het Lichtpuntje’ uit Almere zingt al vijf jaar in het kinderkoor en kreeg daarom de medaille omgehangen.
(Ook voor andere kinderen die al vijf jaar in een kinderkoor zingen, is deze medaille te bestellen via onze webwinkel.)

Hoewel veel kinderen ’s morgens al vroeg van huis waren gegaan en eerst het omroepmuseum Beeld en Geluid hadden bezocht, hadden ze aan het eind van de middag nog genoeg energie over om in de naast de kerk gelegen Montessorischool te zingen onder leiding van musicalacteur en zangcoach Jorge Verkroost. Binnen de kortste tijd werden er enkele musicalsongs ingestudeerd, waar ook veel ouders met plezier naar luisterden en zelfs aan meededen.

   

Kinderkoor Vitus uit Hilversum

‘Akkoord’ uit Leimuiden

‘Bravissimo’ uit Hilversum

PeeBee-koor uit Diemen

‘Eigen Wijs’ uit Beverwijk

Emmaus Angels uit Hilversum

‘Het Lichtpuntje’ uit Almere

‘De Vrolijke Noot’ uit Katwijk

Zingen met Jorge Verkroost